Stress Reductie Programma


´Meer vitaliteit, minder stress en meer plezier´


 

Resultaat 

 

HeartMath biedt een uniek programma dat bij toepassing leidt tot hogere prestaties, betere gezondheid en een toegenomen gevoel van welbevinden.

 

Het programma is bestemd voor zowel individuen als voor organisaties.
U leert de technieken zodanig te gebruiken dat u - door mentale en emotionele zelfsturing - uw doelen bereikt. Het toepassen van de technieken stelt u in staat om uw kijk op problemen te veranderen. Daardoor ontstaat er ruimte voor creatieve en effectieve oplossingen.
 

Stap voor stap ontwikkelt u een nieuwe vaardigheid in het inzetten van uw emotionele en intellectuele kwaliteiten. Genoeg om de alledaagse uitdagingen aan te gaan en geleidelijk te groeien naar functioneren ‘op uw best’. Het zal u niet verbazen dat stressvermindering een prettig en positief effect heeft op uw vitaliteit en levensvreugde. Uw prestaties verbeteren, u vertrouwt meer op uw intuïtie en ervaart meer plezier en voldoening in uw leven en werk.
 

Het programma is toegespitst op de eisen van deze tijd. Het is eenvoudig te leren en kent een zeer concrete aanpak. De toepassing kost weinig tijd en levert snel resultaten op. 

 

Voor wie? 

 

- Medewerkers die hun stressniveau snel, effectief willen reduceren.
- Medewerkers die hun effectiviteit en productiviteit willen vergroten.
- Medewerkers die meer plezier willen ervaren in hun werk.
- Medewerkers die willen onderzoeken wat hun hart en hun intuitie zegt over werk wat bij hen past
 

Inhoud 

 

Het programma is gebaseerd op jarenlang onderzoek van het Heartmath Instituut (gevestigd in Californië, USA) in samenwerking met neurologen en cardiologen van verschillende universiteiten. Dit heeft geresulteerd in technologie die de fysiologische factoren van stress meetbaar maakt. Met behulp van de ontwikkelde technieken en het emWave® systeem kunnen gezondheid en prestatievermogen van een individu sterk verbeterd worden.
Het is bewezen dat er een verband bestaat tussen het hartritme en de mentale, emotionele en fysiologische verschijnselen in het lichaam. Het emWave computerprogramma geeft een onmiddellijke, objectieve feedback van de innerlijke staat. In hoeverre u in balans bent is meteen te zien op het computerscherm. Op die wijze is te volgen hoe gedachten en gevoelens uw hartritme beïnvloeden en welke effecten de toepassing van de HeartMath technieken op u kunnen hebben. 

Opbouw en Duur 

 

Het HeartMath Stress Reductie Programma is een 1 op 1 training. De training omvat 6 sessies van een uur, verspreid over 2 maanden. Resultaten zijn meteen merkbaar. De meeste deelnemers gebruiken de geleerde technieken al snel om met alledaagse stress om te gaan. In de loop van de eerste weken worden de effecten steeds krachtiger merkbaar en na 3 maanden zijn de doelen meestal bereikt. U zult gaan merken dat het toepassen van de techniek vanzelfsprekend wordt in uw dagelijks leven.
Voorafgaand en na afloop van de training vult u de POQA-R vragenlijst in. Dit is een directe weergave van uw dagelijkse stemming, uw houding en stress-gerelateerde symptomen. Door de begin- en eindrapportage met elkaar te vergelijken, krijgt u inzicht in de effecten van de training.

 

Kosten 

 

€ 770,00 voor 6 bijeenkomsten van 1 uur op de Bink36 te Den Haag. Inclusief een praktisch werkboek. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek is vrij van kosten. 


Zowel het individuele HeartMath Stress Reductie Programma als de HeartMath groepstraining Peak Performance opgenomen zijn opgenomen in het in het LIVVIT pakket van Achmea Zilveren Kruis en worden beiden 100% vergoed.
LIVVIT is een samenhangend geheel van diensten, trainingen en cursussen voor werknemers binnen Hogescholen, gericht op het structureel terugdringen én voorkomen van verzuim.
 

Coach 

 

Christel Langejan is sinds 2009 Provider van het Stress Reductie Programma met Heart Math.
 

Christel is in 1987 als psycholoog afgestudeerd op Stressmanagement. Sinds 1995 is zij Coach. Klik hier voor haar Curriculum Vitae.


Voor meer informatie over Heart Math

 

 

Voor meer informatie over hartcoherentie

 

 

 

In het kort


Doorlooptijd: 6 tot 8 weken, 6 individuele bijeenkomsten van 1 uur
Prijs: € 770,00

Locatie: Bink36, Binckhorstlaan 36 in Den Haag
Inclusief: werkboek
Competenties: Stressbestendigheid, Energie, Flexibel gedrag, Probleemanalyse, Zelfinzicht

 

 

Reacties van deelnemers:
 

 

‘Heart math helpt mij om op een heel eenvoudige manier de rust te bewaren in spannende werksituaties en daarbij toch alert te blijven. Verder uitstekend geschikt om op een snelle manier te ontspannen. Eigenlijk ongelofelijk dat zo'n simpele techniek zo veel effect heeft.’


‘Ik ben veel rustiger in gesprekken en bereik meer mijn doelen. Vroeger was is ongeduldig en geïrriteerd: dat heb ik nu veel beter onder controle.’


‘Heart Math is voor mij een andere wijze van functioneren: bewustzijn van lijf en hoofd.’
 

'Als overwegend verstandelijk ingesteld persoon wist ik wel dat je ook goed op je gevoel kunt koersen, maar ik voelde het eigenlijk niet zo. In de Loopbaanstudio heb ik ervaren hoe je meer rust kunt ontwikkelen en beter met stress kunt omgaan door je te richten op je hart en je ademhaling.
Daardoor heeft mijn uitstraling ook aan overtuigingskracht gewonnen. Het lijkt allemaal heel simpel, hetgeen zeker ook komt door de professionele aanpak van Christel, en het is in wezen ook simpel, maar wel degelijk zeer effectief. Ik kan werkelijk iedereen aanraden met Heart Math aan de slag te gaan.´