Sollicitatie tip van de week


Ken je het geheim van de bijvoeglijke naamwoorden? Lees deze twee teksten en voel het verschil.


1. Ik ben een adviseur met de missie om als mens anderen te adviseren met als doel samen te komen tot beslissingen. Ik heb ervaring in de overheid. Als adviseur heb ik werkrelaties met de ministeries. Mijn CV getuigt mijns inziens van ondernemerszin, doorzettingsvermogen en durf. Bovendien van passie voor mijn vak.

 

2. Ik ben een doorwinterde adviseur met de missie om als eerlijk en open mens anderen te adviseren met als doel samen te komen tot weloverwogen en gedragen beslissingen. Ik heb brede ervaring in de overheid. Als adviseur heb ik zeer langdurige en loyale werkrelaties met de diverse ministeries. Mijn CV getuigt mijns inziens van absolute ondernemerszin, toegewijd doorzettingsvermogen en innovatieve durf. Bovendien van een geweldige passie voor mijn vak.
Het verschil is zoals je ziet, de woorden ‘doorwinterde, eerlijk, open, weloverwogen, gedragen, brede, absolute, toegewijd, innovatieve en geweldige’. De bijvoeglijke naamwoorden dus. Deze woorden geven je verhaal kleur, diepte en een persoonlijke noot. Ga eens aan de slag met je sollicitatiebrief en kijk welke bijvoeglijke naamwoorden jouw ervaring en kwaliteiten verdiepen.

 

Succes ! Wil je nog meer ideeen krijgen kijk dan hier of mail Christel Langejan, senior loopbaanadviseur.