Solliciteren vraagt veel tijd en energie. Het Sollicitatieteam is een professionele training - met selecteur en video - en een sterke supportgroep. Samen word je sterker!

 

In deze tweedaagse training + proefgesprek met selecteur staan overtuigende communicatie en presentatie centraal. Je leert geen 'trucje'; je leert het beste van jezelf op een natuurlijke wijze te laten zien. Je leert van een sollicitatie-expert hoe je je op een sollicitatie moet voorbereiden, je oefent met je persoonlijke presentatie (Elevator Pitch, desgewenst ook op video) en leert je valkuilen, belemmerende gedachten en sollicitatiestress hanteren.

 

Je oefent, oefent en oefent het sollicitatiegesprek in verschillende situaties zodat je je zelfverzekerd voelt en goed voorbereid en rustig in een sollicitatiegesprek zit.

 

En er worden meer krachten ingezet: samen met 2 a 3 andere deelnemers vorm je jouw 'Sollicitatieteam’. Kleine teams – samengesteld op grond van kennis en ervaring – maatjes die elkaar ondersteunen. Iedereen is ergens goed in, de een heeft veel taalgevoel, de ander is handig met sociale media, of je bent een goede netwerker of een kei in het opmaken van een tekst. Wanneer je een dipje hebt, geen energie of motivatie, wanneer je vastzit: je teamleden hepen je weer op weg. Geven en ontvangen!

 

Dit resulteert erin dat de training intensief is; tussen de trainingsdagen en ook na de training is er voor iedereen steun en begeleiding bij sollicitatiebrieven schrijven, CV’s opstellen, sollicitatiegesprekken voorbereiden en voeren, jezelf positioneren via sociale media, elevator pitches instuderen en netwerken etc. etc.

Pas als alle teamleden hun persoonlijke doel wat betreft solliciteren hebben gehaald, is de training pas werkelijk afgerond.

 

 

Resultaat

 

Je wordt vaker op gesprek gevraagd, voert met zelfvertrouwen overtuigender gesprekken en vergroot je kans op een baan.

 

 


 

Solliciteren is een proces waar je veel discipline en een lange adem voor nodig hebt. Dus zetten we hiervoor grote krachten in: de deelnemers vormen ‘Het Sollicitatieteam’: er worden teams gemaakt – op grond van kennis en ervaring – waar de teamleden elkaar steunen, adviseren, feedback geven en aanmoedigen. Iedereen is ergens goed in, de een heeft veel taalgevoel, de ander is handig met sociale media, of je bent een goede netwerker of een kei in het opmaken van een tekst. Geven en ontvangen! Dit resulteert erin dat de training zeer intensief is; tussen de trainingsdagen en ook na de training is er voor iedereen steun en begeleiding bij sollicitatiebrieven schrijven, CV’s opstellen, sollicitatiegesprekken voorbereiden en voeren, jezelf positioneren via sociale media, elevator pitches instuderen en netwerken. Solliciteren is een proces waar je veel discipline en een lange adem voor nodig hebt.